Tuesday, May 6, 2008

Analize II


Nisam depresivan, nisam ni pesimističan, da jesam najverovatnije bih sebi odavno prosvirao glavu ili bih se samo proterao u neku pećinu. Ne... ja samo pokušavam da se saberem, a da budem iskren sebe sam doveo do ovog stanja prekompresovanih emocija koje prave iluziju praznine. Strašno mi je kad me neko pita šta mi je, jer nije mi ništa... To što vidiš sam ja, bar onaj ja koji može da postoji sad i ovde, i da, i meni je drugačiji od onog ja kojeg sam poznavao ili kojeg se sećam ali ja tu ništa ne mogu. Sad više ne. To je jedno stanje stvari i šta sad. Sve prolazi, sve se menja, sve je konstantna promena...

Ja samo pokušavam da se oslobodim želja, da se oslobodim planiranja i teško je ali ide nekako! Preterao sam pokušavajući da obuzdavam svoje emocije, preterao sam analizirajući ih, preterao sam u samo optuživanju i to je to. Ovo sve je posledica toga. Treba još samo da se oslobodim potrebe koja me proganja danima, potrebe da se svima izvinim za sve što ja jesam... za sve prenaglašenosti, smušenosti izgubljenosti!

Trenutno stanje stvari je da sebi ne verujem ništa, da se pomalo plašim toga što jesam ili što mislim da jesam. Pretvaram se u pasioniranog kolekcionara svojih neuspeha i u isto vreme pokušavam da se rešim svega... I danas ne znam šta će biti sutra i danas je ovo stanje stvari što ne znači da će biti i sutra!

Treba samo da se dovoljno često smejem samom sebi!

No comments: