Wednesday, March 26, 2008

Cliven dan prvi

Dok čekamo proleće, i svojim nestrpljenjem ga teramo od sebe, a svojim željama zimu činimo jačom, ja sam odlučio da podelim svoj intimni dnevnik sa slučajnim prolaznicima koji nabasaše na ovu rupu u digitalnom bespuću Interneta.
Danas smo se prvi put bolje upoznali, ja i moj Balsamo iz Cliven lineje. Prvi utisak nije obećavao. Morao sam da pored sile upotrebim i pomočni alat u vidu makaza jer se nije baš dao otvoriti. Možda su mi ruke bile previše vlažne, možda sam bio previše nestrpljiv, možda je jednostavno on hteo malo s odugovlačenjem da poveća efekat prvog susreta, a možda su svi faktori podjednako bili u igri. Sve u svemo posle nekoliko veoma napetih minuta sam uspeo da pokidam pakovanje i dođem do suštine. Istresao sam suštinu na glavu i utrljao je, sačekao neko vreme i isprao kosu. Ništa.
Balsam ko balsam pomislio sam, ni bolji ni lošiji od predhodnih. Ok to je znači to, ostalo mi je još nekoliko pakovanja. Iskoristiću ih i nastaviti dalje...

Sušio sam kosu, koristeći drevno znanje koje je mi je Bubica - Miš prenela ove zime i prosvetlila me.
Ova priča bi bila obična da se nije desilo jedno ALI! Kosa mi je odjednom postala mekana i svilena kao maslačak. Nisam znao kako da je smirim i morao sam da stavim kapu i to moju sivu lepu zimsku kapu. I tako s kapom na glavi šetam ja gradom i gledam kako se nebo namračuje na severu a sunce nešto kao pokušava da sija i onda SNEG!
Pada sneg duva vetar a ja imam kapu i to zimsku kapu, oh kako je to divno. Desilo se jedno malo čudo. Zahvaljujuci Cliven baslamu ja sam na posao otišao sa zimskom kapom. I tako šetajući gradom počeo sam da se udubljujem u suštinu... Balsam ko balsam mislio sam samo nekoliko sati ranije, naivčina. Ne samo što mi je kosa tako lepa i nežna nego me je još i mraza spasio i ko zna čega još... Divno, jedva čekam sledeće pranje kose pa da vidim šta mi se tada sprema!

2 comments:

Adyva said...

HIhihihi,aplauz!

Dijanchica said...

A šta misliš kako tek neki fensy toaletni papir može da promeni problem sa lizanjem unutrašnje strane đonova na tvojim cipelama?!?!