Thursday, February 21, 2008

jutro dve godine posle


Početak godine poklopio se gotovo u dan sa početkom novog, 24. solarnog ciklusa. Solarni ciklus je ciklus Sunčeve aktivnosti koja se manifestuje u promeni broja Sunčevih pega i u promeni Sunčevog magnetnog polariteta. U maksimumu Sunčeve aktivnosti broj pega na Suncu je znatno veći nego inače, a u minimumu pege umeju i sasvim da iščeznu. Maksimum je praćen i drugim vidovima povećane aktivnosti Sunca, od kojih izlivi koronarne mase ne samo da izgledaju moćno i zastrašujuće, već umeju i da budu takvi. Kad su usmereni ka nama, zavisno od svoje snage, mogu da izazovu poremećaje u elektroenergetskim sistemima, da izazovu devijacije Zemljinog magnetnog polja, a i da oštete elektroniku na satelitima koji kruže oko planete – što sve opet izaziva dodatne štetne posledice.

Jedan solarni ciklus traje obično 11 godina, nekad nekoliko godina više, nekad nekoliko godina manje, ali u proseku je to 11 godina.

Iskereno nemam pojma kakve to veze ima s bilo čime... malo znam, osećem dosta. Ponekad nije bitno ono što osećam, ako ne umem da se nosim s time. ja ne umem, nisam ništa naučio, naravno. Ostaje mi jedino da se prepustim. Da nađem nekako načina da pustim više svetla u sebe.
Da tražim oproštaj , zaštitu. Pokvario sam sve što sam mogao pokvariti u svom najboljem stilu. Ono što je ostalo su samo ruševine... Ne umem, previše mraka još uvek nosim u sebi.
Molim te obasjaj me svojom svetlošću, sprži me da bi se ponovo rodio.

Oprosti mi, nisam hteo da uradim to što samu uradio. Ovde je tako hladno i mračno. Tako je prazno... konstantno se ponavljam, vrtim se oko istih stvari. Tako puno patanje sam doneo! Molim Te neka prestane, nekako. Ja nemam načina, ja ne umemem.

2 comments:

Zeljko said...

"Jedan solarni ciklus traje obično 11 godina, nekad nekoliko godina više, nekad nekoliko godina manje, ali u proseku je to 11 godina."
Ekadasha .
11 Rudri su definisani kao Deve (oni koji daju znanje o necemu). Deset ovih Rudri je odgovorno za održavanje Prane (životne sile ili daha) unutar tela koja održava disanje i život. Njihova priroda je slična Marutu ili Bogu grmljavine. Jedanaesti Rudra je Mahešvara (Šiva) i odgovoran je za Atmu (Dushu). Naziv potiče iz korena 'rud' što znači jecati (usled njihovog efekta smrti bližnjeg mi plačemo).
Kaze se da na svakih 11 godina, mi se nadjemo u situaciji da napustimo tijelo. Samo se ne zna kada smo poceli ciklus, sada i puno prije rodjenja.
Enjoy

Distorzirana Kuhinja said...

Vidiš, baš mi je drago, što od tebe uvek mogu dobiti dobar odgovor, koji kako ti kažes, "Pije vode"!!!
Hvala na svemu, svako dobro!