Thursday, January 17, 2008

Godišnjice, proslave, praznici, sećanjaBilo mi je prvo jako hladno, neizdrživo, mislio sam da nikada više neće biti toplo, a onda vrućina i znoj i nisam išao na posao i loše mi je zbog svega. Sad se znojim, i nije mi baš najbolje, jedem voćke i pijem čajeve... Nešto mi nije naj jasnije u glavi!

A datum kao stvoren za slavlje, za neki omanji vatromet, gastronomske vratolomije, davanje i uživanje. Kakav nesklad realnosti , želja i mogućnosti. Tako to valjda kod mene mora da bude, nemam pojma više... previše osećam neki nesklad... aritmija, distorzija, možda samo još jedna pogrešna projekcija...

Sam, sedim sam, obliven znojem, forsiranim. Misli lutaju po fasciklama sećanja, nekim uspomenama, možda fabrikovanim. Tražim i razvrstavam sećanje, gledam šta tu može da bude ubačeni element, provokacija, propaganda agitatora! Navikao sam se na kavez. Postavljam šarene jastuke, egzotično bilje, ukrase, prekrivače, mirise, zavese, zvuke, ulepšavam ga.

Sad mi je stvarno previše vruće... glava pulsira, boli me u predelu grudi!

Koji je danas dan? Znam da sam trebao danas nešto da uradim, nešto lepo, trebao sam da lumpujem i proslavljam, oprosti mi! Nije mi dobro... sad bih istrčao iz ove kože, iz ovog bolesnog tela! Stvarno nisam hteo, nisam ni pomislio da to može biti i ovako! Nikada par kilometara nije bilo ovako ne savladivo. Zastrašujuće projekcije. Momenat koji sam trebao možda da zabeležim u pesmi, da se bavim tim trenutkom, tim lepim osećajem neverovatne sreće i olakšanja. Uspeh, podvig epohe, divan dan, dan - praznik. Sve je to tako negde zabeleženo na nivou sećanja, uspomena koje možda izblede ako im dopustim, ako pustimo da se rasprše.

Da, počinje da me nervira moja hipersenzibilnost, pravi mi probleme, postavlja zamke, sačekuje me udara pravo u čelo. Kad bih sad samo uspeo sebi da sročim šta ja to želim, a tako mi se to činilo jasnim pre koji minut, dan, mesec... trebalo bi možda da spavam... ne mogu! Idem da skuvam još jedan čaj, završim onu kiselu čorbu. Možda mi bude bolje!

Stvarno nisam planirao da današnji dan provedem sam u krevetu...

NAUČI DA NE PLANIRAŠ


A negde na drugom kraju sveta je sigurno neko slavlje to tako ide...


No comments: