Tuesday, October 23, 2007

Brvno na kiši


Možda stvarno u meni čuči neko brvno i možda sam ga ja i svestan na neki svoj iracionalni način. Možda, kažem možda jer stvarno nisam siguran. Iskreno govorim ono što mislim, i ne želim da ostavljam reči ne materijalizovane da vibriraju na pola puta izmedju misli i zvuka.
Ne želim da preterujem, ali izgleda da tako ponekad zvučim. Ne želim da se bečim i da plašim drage ljude, a izgleda da to činim... hmm... šta da kažm na to? Možda je to u stvari neka moja esencija, ništa nije crno ni belo, balansiram u sivilu kao i svi. Pokušavam da nekako rečima prenesem ono što osećem, ono što možda mislim da osećam, ono što znam da osečam, na najbolji mogući način!
Rado bih napisao neki spisak stvari za koje žalim što sam rekao ili učinio, ali kad razmislim o svemu, nije meni žao, neka ih, neka stoje tamo negde iza, ako to iza kao i ispred stvarno postoji, ako ne, neka se rastopi sve u sećanjima raznim. Nije mi žao i ne želim da menjam i ispravljam bilo šta, što je već učinjeno, neka je. Ako neko želi neka objašnjenja rado ću napraviti pauzu, i polako biranim rečima dati najbolji mogući odgovor. Biranim rečima, kažem, zbog sadržaja a ne radi forme.
Tečemo, dešavamo se ponašamo, onako kako su se i drugi pre nas dešavali, ponašali, onako kako se neki drugi pored nas ponašaju, dešavaju. Matrica je ista, uvek je ista, ali je doživljaj, subjektivni doživljaj drugačiji. Živela razlika! Živeli različiti potencijali, različite količine ili osećaji! Uvek nam daju povoda za priču, svađu, raspravu, smeh, dinamiku...

Brvno, krzno ili sukno...

Samo polako, sad i ovde! Uz puno smeha!

3 comments:

Dijanchica said...

Драги пријатељу,превазилазиш све овде поменуте категорије.Наравно,у плусу си.И чула сам скоро да неко говори како си све привлачнији,што си старији.

Dijanchica said...

Да не заборавим додати да си и све паметнији и све вољенији.

Zeljko said...

Sloxxx, Maharaj, I vote for krzno---